1st CAREER4SEA Forum

video banner

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο CAREER4SEA Forum

Το CAREER4SEA Forum ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2015, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Π. Φάληρο. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το SAFETY4SEA καλύπτοντας θέματα που αφορούν τους νέους που επιθυμούν καριέρα στον κλάδο της Ναυτιλίας και αναλύοντας το παρόν και το μέλλον του δυναμικότερου και πλέον εξωστρεφούς κλάδου της χώρας. Ο στόχος του συνεδρίου ήταν η σφαιρική κι εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ναυτιλίας μέσα από την εμπειρία καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.

Στο CAREER4SEA προσήλθαν 1.750 σύνεδροι (μαθητές Λυκείου 16-18 ετών / Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί Φοιτητές / Νέοι που ενδιαφέρονται για τον κλάδο). Συνολικά 27 ομιλητές (στελέχη ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών εταιρειών, εκπρόσωποι πανεπιστημίων, κατασκευαστών, εταιριών παροχής υπηρεσιών υποστήριξης, δικηγόροι, ναυλομεσίτες και άλλοι επαγγελματίες) παρουσίασαν ο καθένας την προσωπική του πορεία στη ναυτιλία, τις προκλήσεις του κλάδου, τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας καθώς και τη συμβολή της στην οικονομική ζωή του τόπου.

Μεγάλοι Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, Consolidated Marine Management Inc, Environmental Protection Engineering S.A, Ίδρυμα Ευγενίδου, SQEACADEMY, SQEMARINE, χορηγοί οι εταιρείες American P&I Club, Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, BCA College, C&A Stavros Kassidiaris S.A. Dorian LPG, Eastern Mediterranean Maritime Limited, Euronav Ship Management (Hellas) Ltd., Gaslog LNG Services Ltd, GREEN4SEA, Kyklades Maritime Corporation, New York College, TRANSMAR SHIPPING CO S.A. Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα των Chios Marine Club, ECOMASYN HELLENIC SHIPBROKERS ASSOCIATION, HELMEPA, HEMEXPO, MARTECHMA, Piraeus Marine Club, WIMA, WISTA Hellas, Yacht Club of Greece, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ο κ. Απόστολος Μπελόκας, Managing Editor, SAFETY4SEA και Επιμελητής του Συνεδρίου, κατά την εναρκτήρια ομιλία του ευχαρίστησε τους συνέδρους για τη συμμετοχή τους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους ομιλητές, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και την οργανωτική ομάδα του συνεδρίου, για την άριστη συνεισφορά τους σε αυτή την καινοτόμο πρωτοβουλία. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Συνεδρίου ανακοινώθηκε και η συνεργασία για τη χορήγηση μιας πλήρους υποτροφίας για το πρόγραμμα MSc in Shipping Management του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Οι παρουσιάσεις έλαβαν χώρα σε τρία μέρη όπου οργανώθηκαν τέσσερα διαφορετικά πάνελ στα οποία επαγγελματίες του χώρου των ναυτιλιακών, παραναυτιλιακών εταιρειών και ναυτιλιακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων περιέγραψαν τον κάθε επιμέρους χώρο στον οποίο εργάζονται και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μαζί με το κοινό. Στο τέλος κάθε μέρους ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους ομιλητές και τους νέους.   Στο πρώτο μέρος οι ομιλητές Απόστολος Μπελόκας, SAFETY4SEA, Ηλίας Γ. Μπίσιας, Ναυτικά Χρονικά, Βασίλης Θ. Τερζής, Queensway Navigation Co ltd, Γιάννης Κοτζιάς, Intermodal Athens, Δωροθέα Ιωάννου, The American Club, Μαρία Μπερτζελέτου, IFCHOR Group και Σπύρος Βουγιούς, ALBA Graduate Business School έκαναν μια ιστορική αναδρομή από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέροντας τους μεγάλους ευεργέτες, τα κατορθώματα της Ελληνικής Ναυτιλίας ως πρώτη δύναμη στον κόσμο και τις αλλαγές στην τεχνολογία και το εργασιακό περιβάλλον.

Οι ομιλητές του πρώτου μέρους εξήγησαν ότι προαπαιτούμενα για μια σταδιοδρομία στον ανταγωνιστικό και απαιτητικό αυτόν κλάδο είναι η συνεχής γνώση, η σκληρή δουλειά, η ικανότητα για επικοινωνία, αλλά πάνω από όλα το ήθος και η αγάπη για το αντικείμενο. Όπως ανέφεραν, ανεξάρτητα από την ευρύτερη οικονομική κρίση της χώρας, η ελληνική ναυτιλία δεν έχει χάσει τη δυναμική της. Ο κλάδος παραμένει δραστήριος και προσφέρει θέσεις εργασίες στις εταιρείες αλλά και στα πλοία και προέτρεψαν το κοινό να ξεκαθαρίσει ποιος τομέας το ενδιαφέρει και να εξειδικευτεί σε αυτόν.

Το δεύτερο μέλος περιελάμβανε δύο διαφορετικά πάνελ με ομιλητές από τον χώρο των ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και του ευρύτερου ναυτιλιακού πλέγματος και συντονιστή τον Απόστολο Μπελόκα. Oι ομιλητές Πάνος Κουρκουντής, Andriaki Shipping, Μαίρη Ποθητού, NANE Shipping, Δημήτρης Μανουδάκης, AM Nomikos, Ευάγγελος Τζίτζης, Consolidated Marine Management, Νικόλαος Κατσής, Eletson Corporation του πρώτου πάνελ και οι Αλέξανδρος Γλύκας, Dynamarine,  Μαρίνα Παπαϊωάννου, DNV GL, Μάνος Τζιμπιμπάκης, GO Shipping & Management, Σταύρος Κασιδιάρης, C&A Stavros Kassidiaris, Ελένη Πολυχρονοπούλου, Environmental Protection Engineering του δεύτερου πάνελ μοιράστηκαν με το κοινό τις προσωπικές τους ιστορίες, ποιες ενέργειες έκαναν δηλαδή για να εισέλθουν στον κλάδο και συμβούλεψαν τους νέους για το τι θα μπορούσαν να κάνουν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της συνεχώς εξελισσόμενης ναυτιλιακής αγοράς εργασίας. Όπως τόνισαν οι ομιλητές, οι σπουδές αποτελούν μεν μια πολύ καλή βάση, αλλά είναι σημαντικό να επενδύουν στην γνώση και την σκληρή δουλειά καθ’ολη τη διάρκεια της ζωής τους, γιατί έτσι θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις του κλάδου με απόλυτη επιτυχία.

Το τρίτο μέλος περιελάμβανε δύο διαφορετικά πάνελ με ομιλητές εκπρόσωπους της ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης και συντονιστή τον Ηλία Γ. Μπίσια. Oι ομιλητές Νικόλας Α. Θεμέλαρος, MARIA TSAKOS TCM Academy, Βενετία Καλλιπολίτου, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Στέφανος Κόντρας, Euronav Hellas, Άννα-Μαρία Παπακοσμοπούλου, Maran Gas Maritime Inc., Γεώργιος Β. Λύκος, Hellenic Navy του τρίτου πάνελ και οι Διονύσης Πολέμης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μαρία Λεκάκου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Νικόλαος Π. Βεντίκος, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Γεώργιος Λιβανός, ΤΕΙ Αθήνας και Νίκος Γκουσόπουλος, New York College του τέταρτου πάνελ περιέγραψαν τα εφόδια και τη σταδιοδρομία που προσφέρουν η ναυτική και ναυτιλιακή εκπαίδευση. Μαθητές και φοιτητές από το κοινό έθεσαν ερωτήματα στους ομιλητές για το πώς μπορούν να επιδιώξουν μια σταδιοδρομία στον κλάδο και οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα που εκπροσωπούν. Οι ομιλητές της Ναυτικής Εκπαίδευσης μίλησαν για την καθημερινότητα, τα αρνητικά και τα θετικά του επαγγέλματος του ναυτικού και τόνισαν πως βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, ενώ οι ομιλητές της Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης ανέφεραν τις δυνατότητες που παρέχουν τα ναυτιλιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα για μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Τέλος, ο κ. Απόστολος Μπελόκας έκλεισε το Συνέδριο ευχαριστώντας τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους σε αυτήν την προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για τη Ναυτιλία, επισημαίνοντας πως είναι ένα κραταιός κλάδος που πρωταγωνιστεί διεθνώς και δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα στην επόμενη γενιά.

09:30 – 10:30 Προσέλευση, Εγγραφή

10:30- 12:15 Μέρος Πρώτο: Από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας

12:15 – 12:45 Διάλειμμα Καφέ

12:45 – 14:30 Μέρος Δεύτερο: Εμπειρίες από το ναυτιλιακό χώρο

Πάνελ # 1: Ο χώρος των ναυτιλιακών Εταιρειών [ 50 λεπτά ] 12:45 – 13:40
Επαγγελματίες του χώρου των ναυτιλιακών εταιρειών  περιγράφουν τον κάθε επιμέρους χώρο στον οποίο εργάζονται και μοιράζονται τις εμπειρίες τους μαζί μας
Συντονιστής και 5 συμμετέχοντες συζητάνε και αναλύουν με  Q&A στο τέλος του πάνελ
Συντονιστής: Απόστολος Μπελόκας, Managing Editor, SAFETY4SEA

 • Πάνος Κουρκουντής, Technical Director, Andriaki Shipping Co. Ltd.
 • Μαίρη Ποθητού, Director NANE Shipping
 • Δημήτρης Μανουδάκης, Operations Manager, AM Nomikos
 • Ευάγγελος Τζίτζης, Training Manager, Consolidated Marine Management
 • Νικόλαος Κατσής, Designated Person Ashore, Eletson Corporation

Πάνελ #2: Ο χώρος του Ευρύτερου Ναυτιλιακού Πλέγματος [ 50 λεπτά ] 13:45 – 14:30
Επαγγελματίες του χώρου των παραναυτιλιακών εταιρειών  περιγράφουν τον κάθε επιμέρους χώρο στον οποίο εργάζονται και μοιράζονται τις εμπειρίες τους μαζί μας
Συντονιστής και 5 συμμετέχοντες συζητάνε και αναλύουν με  Q&A στο τέλος του πάνελ
Συντονιστής: Απόστολος Μπελόκας, Managing Editor, SAFETY4SEA

 • Αλέξανδρος Γλύκας, CEO, Dynamarine
 • Μαρίνα Παπαϊωάννου, Training Manager, DNV GL
 • Μάνος Τζιμπιμπάκης, CEO, GO Shipping & Management
 • Σταύρος Κασιδιάρης, Managing Director, C+A Stavros Kassidiaris & President, Hellenic Eco Marine Synergy, Coop (ECOMASYN)
 • Ελένη Πολυχρονοπούλου, Executive Vice President, Environmental Protection Engineering (EPE) SA & President Hellenic Marine Equipment Manufacturers & Exporters (HEMEXPO)

14:30 – 15:30 Μπουφές – Γεύμα

15:30 – 17:15 Μέρος Τρίτο: Εφόδια για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία στο χώρο της ναυτιλίας

Πάνελ #3: Ναυτική Εκπαίδευση [ 50 λεπτά ] 15:30 – 16:20
Επαγγελματίες του χώρου της ναυτικής εκπαίδευσης περιγράφουν τον επιμέρους χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται και μοιράζονται  τις εμπειρίες τους μαζί μας για μία πετυχημένη σταδιοδρομία
Συντονιστής και 5 συμμετέχοντες συζητάνε και αναλύουν με  Q&A στο τέλος του πάνελ
Συντονιστής: Ηλίας Γ. Μπίσιας, Εκδότης, Ναυτικά Χρονικά

 • Νικόλας Α. Θεμέλαρος, Υποναύαρχος ΛΣ (εα), Director, “MARIA TSAKOS TCM Academy”
 • Βενετία Καλλιπολίτου, Διευθύντρια Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
 • Στέφανος Κόντρας, Crew manager, Euronav Hellas
 • Άννα-Μαρία Παπακοσμοπούλου, Υποπλοίαρχος Ε.Ν., Maran Gas Maritime Inc.
 • Γεώργιος Β. Λύκος, Πλωτάρχης Π.Ν., Director, Damage Control School, Hellenic Navy

Πάνελ #4: Ναυτιλιακή Εκπαίδευση [ 50 λεπτά ] 16:25 – 17:15
Επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλιακής εκπαίδευσης περιγράφουν τον επιμέρους χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται και μοιράζονται τις εμπειρίες τους μαζί μας για μία πετυχημένη σταδιοδρομία
Συντονιστής και 5 συμμετέχοντες συζητάνε και αναλύουν με  Q&A στο τέλος του πάνελ
Συντονιστής: Ηλίας Γ. Μπίσιας, Εκδότης, Ναυτικά Χρονικά

 • Διονύσης Πολέμης , Λέκτορας, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά
 • Μαρία Λεκάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (TNEY), Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • Νικόλαος Π. Βεντίκος, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
 • Γεώργιος Λιβανός, Αναπλ. Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών, ΤΕΙ Αθήνας
 • Νίκος Γκουσόπουλος, Maritime Business Development, New York College

17:20 – 19:00 Cocktail Party στο περιστύλιο του Α’ Ορόφου

SQE4SEA

Apostolos Belokas, Founder & Managing Editor, SAFETY4SEA Apostolos Belokas is a Maritime Safety, Quality & Environmental Expert, Consultant, Trainer and Project Manager with more than 20 year background in shipping as Technical, Marine, Safety & Training Superintendent and Consultant. He entered the industry back in 1992 as Engineering Superintendent with a leading ship manager operating a mixed fleet of bulk and oil/chemical tankers and later shifted to regulatory compliance and QHSE issues as superintendent and later as a Consultant and Trainer. Apostolos has successfully completed a wide range of QHSE projects including 250+ management system projects (ISM/ISO 9001-14001-18001/TMSA/MLC), 500 vessel and office audits to various standards and he has trained more than 5,000 people in a wide variety of QHSE subjects. He is holding Mechanical Engineering Bachelor and Master’s specialising in Energy & Environment and Master’s Degrees in Maritime Business and Business Administration (MBA), all of them awarded with distinction. Apostolos is the Managing Director of SQE MARINE & SQE ACADEMY and he is also the Founder and Managing Editor of SAFETY4SEA and GREEN4SEA.

 

10:30- 12:15 Μέρος Πρώτο: Από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας

 

Ilias Bisias

Ηλίας Γ. Μπίσιας,  Eκδότης, Ναυτικά Χρονικά Ο Ηλίας Γ. Μπίσιας, είναι δικηγόρος και διευθυντής του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά. Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του το 1994, ως Νομικός ερευνητής σε θέματα μεταφορών στη δικηγορική εταιρεία Harbottle and Lewis, στο Λονδίνο. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών. Μετέπειτα διετέλεσε σε συνεργασία με τον καθηγητή Π.Δ. Δαγτόγλου, Νομικός Ανταποκριτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ελληνικού αεροπορικού δικαίου και πολιτικής. Από το 1997 εκδίδει και διευθύνει τα περιοδικά Ναυτικά. Το ιστορικό περιοδικό της ναυτιλίας (εκδίδεται από το 1931), κατά τη διάρκεια της διεύθυνσής του, έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, το ίδρυμα Μπότση, το Δήμο Αθηναίων, τη Helmepa, την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών κα. Ο Ηλίας Μπίσιας είναι επίσης Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της ναυτιλιακής εταιρείας SuperEco Tankers Management, μιας εταιρείας που διαθέτει εμπειρία στις θαλάσσιες μεταφορές που ξεκινά  από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Παράλληλα, διδάσκει στο ΑLBA Graduate Business School τα μεταπτυχιακά μαθήματα της διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής και της επιχειρησιακής επικοινωνίας.

 

Vasilis Terzis

Βασίλης Θ. Τερζής, Διευθύνων Σύμβουλος, Queensway Navigation Co ltd, μέλος ΔΣ, Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων  Ο κος Βασίλειος Τερζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955.  Το 1976 αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία της Ύδρας, δεύτερος στην τάξη του. Έκτοτε έχει υπηρετήσει ως Υποπλοίαρχος σε πλοία του Εμπορικού Ναυτικού (1976-1978) και ως Κυβερνήτης στο Πολεμικό Ναυτικό (1978-1981). Μετά το 1981 συνέχισε την καριέρα του στο Εμπορικό Ναυτικό, ταυτόχρονα με την επιχειρηματική δραστηριότητα του στον εμπορικό χώρο.  Κατά το διάστημα 1986-1990 εργάστηκε ως Αρχιπλοίαρχος σε ναυτιλιακή εταιρεία. To 1990 ίδρυσε τον όμιλο επιχειρήσεων VEMAOIL/QUEENSWAY, με γραφεία στην Αθήνα, το Γιβραλτάρ και το Μπατούμι (Γεωργία), του οποίου παραμένει έως σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.  Ο κος Τερζής είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Μεσογειακής Ναυτιλίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών καθώς και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

 

Cotzias

Γιάννης Κοτζιάς, Sales and Purchase Director, Intermodal Athens & Πρόεδρος, Ένωση Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων John N. Cotzias, born in 1965 is a graduate of City University Cass Business School (UK), graduating in 1990 with an MSc in Shipping Trade and Finance. He holds a Bsc in Economics from the University of Buckingham and continues the 4th generation of the oldest Shipbroking house in Greece. His family has been active in both Sale and Purchase and Chartering of ships since 1893. John is an active shipbroker from 1990 until today. He has been a maritime and shipping advisor for various Greek and International Shipping companies. In Early 2011, N. Cotzias Shipping Co. the oldest broking house in Greece, merged with Intermodal Shipbrokers one of the leading and most active Athens and Shanghai based shipbroking companies. This was the first ever merger between Greek Shipbroking Houses, joining forces while combining history, tradition, know-how and remarkable performance, and moving positively ahead, expanding during a period of financial instability and uncertainty. Since 2013, John N. Cotzias is for second term acting as president of the Hellenic Shipbrokers Association (HSA). He is a long distance runner, Marathoner and a Triathlete. John is married with Maria-Evgenia Kosmopoulos a Doctor in Archaeology and has two daughters.

 

Dorothea IoannouΔωροθέα Ιωάννου, Managing Director (Greece) and Global Business Development Director, The American Club & Vice President, WISTA Hellas   Dorothea Ioannou obtained her Juris Doctorate from St. John’s University School of Law in New York in 1996 and remains to date, a member of the New York State Bar Association.  After relocating to Greece in 1997 she initially worked in local law firms dealing with cases involving European law, U.S. law, and general maritime law.  In January of 1998, Dorothea entered the Marine Insurance Industry when she joined Allied Insurance Brokers Ltd. to manage the Marine Insurance Claims Department and served as Legal Advisor for Insurance/Brokerage matters. Dorothea first joined SCB (Hellas) Inc., the Piraeus Claims Liaison Office for the American P&I Club, as a Claims Executive when the office opened in 2005 and took on the general management of the office in December 2009, as well as Business Development Director for the region. Dorothea is responsible for the day to day running of the Piraeus Office including supervision of all staff, represents the Club and its Managers in the region and also stands on the Executive Committee of the NY Management Company, Shipowners Claims Bureau, Inc. (of which she was the first woman member). Dorothea was named Global Business Development Director as of June 2015, making her the first woman to occupy a top level global executive position in the history of the American Club and its Managers, Shipowners Claims Bureau, Inc.  In this role, Dorothea’s main focus is coordinating business development efforts globally across all regions and across all business products. Over the past 18 years of her career Dorothea has handled, advised on and directed the management of all types of maritime claims relating to P&I/FD&D but also Strike, LOH, and H&M insurance policies.  As a result, Dorothea is a frequent speaker at shipping conferences both in Greece and abroad on aspects of Marine Insurance as well as developing hot topics impacting on the shipping industry. Dorothea is also a the proud mother of a 16 year old daughter and takes this role as seriously as her shipping career gearing all her choices to ensure she stands as a positive role model not only for her daughter but young women in general. Finally, it should be noted that Dorothea is an active member and supporter of WISTA Hellas and currently serves a second two year term as Vice President on the Board.  

 

Bertzelatou

Μαρία Μπερτζελέτου, Research Team Leader IFCHOR Group Maria Bertzeletou is a Senior Shipping Analyst with the shipbroking house “Golden Destiny” (www. goldendestiny.com) with headquarters in Piraeus, Greece and actively involved in the field of Market Research & Ship Valuation Services. Maria is a graduate of Cass Business School-City University of London on 2005 with a Master Degree in “Shipping, Trade & Finance” and holds a Bachelor Degree in Shipping Studies from University of Piraeus. During her academic studies, she was awarded with a series of scholarships for her excellent performance and the passion for shipping paved the path for her today’s professional standing. She began her career in the field of Market Research and Shipping Analysis on March 2008. Counting already 8 years of working experience in the shipping industry, she is recognized worldwide as an expert in the field of Shipping Market Research by analyzing the real shipping market based on microeconomic and macroeconomic fundamentals. She holds strong relationships with Greek and foreign markets. International Media (i.e Bloomberg, Thomson Reuters, Lloyd’s List, Tradewinds etc) have also acknowledged her expertise and include, on a regular basis, in their editions, market analysis that is publishing worldwide as a representative of Golden Destiny Research & Valuations Department. In addition, she presents a Weekly Shipping Review online TV live streaming in a Greek economic and business TV channel (SBC). Market Analysis includes trends of shipping investors, asset prices, performance of freight market and shipping investments in line with market fundamentals (shipping/economic cycles). Finally, she has been a panelist in a number of maritime conferences.

 

Vougious

Spyros VougiousALBA Graduate Business School at The American College of Greece Spyros Vougious is the Director of graduate Shipping Programs at ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. He has an extensive working experience in the design, management and running of academic programs in shipping (undergraduate/graduate level) in collaboration mainly with British and other foreign Universities. In addition he is a member of the BOD of the Hellenic Association of Maritime Economists (ΕΝΟΕ in Greek). Spyros Vougious is a PhDc at the University of Antwerp, Department of Transport & Regional Economics. He holds an MSc in International Shipping & Transport from Cardiff Business School, Cardiff University and a BSc in Transport & Shipping from London Guildhall University. He has also participated in the TransportNet program, an academic network of eight universities for transport education and research at: University of Genoa Italy, ISTP Lisbon Portugal, University of Aegean Greece, TU DELFT Holland, and University of Antwerp Belgium. Ηis current research interest focuses on maritime economics especially in the market of ship recycling. He has lived in Athens, London, Stockholm, Cardiff and Nicosia and has travelled to more than thirty countries.

 

Zafolias

Γιώργος Ζαφόλιας, Υπεύθυνος Νέων Μέσων, Ναυτεμπορική O Γιώργος Ζαφολιάς εργάζεται ως προϊστάμενος Νέων Μέσων στη Ναυτεμπορική και είναι υπεύθυνος για την ομάδα που είναι επιφορτισμένη με το σχεδιασμό και την υλοποίηση των ψηφιακών προϊόντων της εταιρείας.

 

 

12:45 – 14:30 Μέρος Δεύτερο : Εμπειρίες από το ναυτιλιακό χώρο

Πάνελ # 1 : Ο χώρος των ναυτιλιακών Εταιρειών

 

Kourkountis

Πάνος Κουρκουντής, Technical Director, Andriaki Shipping Co. Ltd. Ο Πάνος Κουρκουντής γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στο τμήμα Ναυπηγών και Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1994 δουλεύει στην Ανδριακή Ναυτική Εταιρεία  του ομίλου Γουλανδρή. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν αρχιμηχανικός, αργότερα μεταφέρθηκε στα γραφεία της Ιαπωνίας και Κορέας όπου ήταν υπεύθυνος για τις ναυπηγήσεις των νέων πλοίων της εταιρείας και σήμερα κατέχει την θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Είναι μέλος διάφορων διεθνών επαγγελματικών και επιστημονικών επιτροπών, μεταξύ των οποίων στις  τεχνικές επιτροπές του αγγλικού νηογνώμονα LLOYDS, του Αμερικάνικου ABS και του Νορβηγικού DNV-GL, της τεχνικής επιτροπής των εταιρειών διαχείρισης δεξαμενοπλοίων INTERTANKO, του συλλόγου τεχνικών διευθυντών ναυτιλιακών εταιρειών MARTECMA, του Αμερικανικού Συλλόγου Ναυπηγών και Μηχανολόγων SNAME.

 

Pothitou

Μαίρη Ποθητού, Director NANE Shipping Maritime Legal and Insurance Consultant. Finished school at Concord College International, UK and obtained “A” levels in Economics, History, British and American Politics. After graduating from the law school of Wolverhampton University UK, attended the Lloyd’s Academy course in Cambridge, Anatomy of Shipping, followed by two years practical work in the City of London. Joint the family business of shipowning and shipmangement in Greece, in 1989 as Legal and Insurance Director until 2014. Strong management background, at senior level. Current position, at the Hellenic Shortsea Shipowners Association as Advisor-International Relations and Director of the Shortsea Promotion Center (SPC) Greece, representing Greece at the European Shortsea Network.  Starting the first Paralegal Maritime Services in Greece, an institution widely established in UK and USA. Fellow member of the Institute of Paralegals UK and associate member of the New York City Paralegal Association. Member of the WISTA Hellas. Mother of four children.

 

ManoudakisΔημήτρης Μανουδάκης, Operations Manager, AM Nomikos Dimitris A Manoudakis graduated from the Merchant Marine Academy of Aspropyrgos in 1979 and in 1987 from the University of Plymouth in the U.K. with an MSc in Maritime Business (International Shipping & Maritime Law).  Commencing his career as a deck cadet with the A.M. Nomikos Transworld Maritime fleet, he subsequently joined the Company’s Technical Team in 1988 from which he then transferred over to the Operations Department in 1993.  Since 2003, Mr Manoudakis has headed the A.M.Nomikos’  Marine and Operations Department which currently manages 36 Bulk Carriers, ranging from Handy to Panamax Size.  Throughout his 33 years of experience in the shipping industry, he has played key roles in both the practical/technical  and managerial  areas overseeing numerous of Dry Dockings and Repair Projects  at European and Far East shipyards.  Similarly, Mr Manoudakis has also been a key figure in New Building projects completed in  Japan and China, with 24 ships being delivered to date and another 2 Supramax scheduled for delivery in 2016.

 

TzitzisΕυάγγελος Τζίτζης, Training Manager, Consolidated Marine Management Evangelos Tzitzis is a Naval Architect & Marine Engineer (NTUA), holding an MSc in Marine Policy Cardiff University. Returning from the UK he joined Hellenic Coast Guard as Technical Officer (Chief of class). He served 6 years with various position such as Head of Seamen’s Enlistment- Recruitment Department (Rafina Port Authority), Head of Main Inspection Office (Port State Control, PARIS MoU) at the complex of western Cyclades island (Aegean Sea), Deputy Head of Department of International Organizations & Classification Societies and finally Head of Department of Account Management Department Ship Inspection & Record. Next he joined American Bureau of Shipping where he served 2 years in S. Korea as new building surveyor (LNG, Oil/Chem Projects) in DSME and SPP Goseong Shipyards. In parallel he became a Divisional QEMS Internal Auditor. Currently he is the Training Manager of Consolidated Marine Management Inc (Latsis Group).

 

Katsis

Νικόλαος Κατσής, Designated Person Ashore, Eletson Corporation Ο Νικόλαος Κατσής γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1972 στον Πειραιά, είναι παντρεμένος με τρία παιδιά ,  μεγάλωσε στο Κερατσίνι και αποφοίτησε από την Ανώτατη σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου το 1995. Από δόκιμος ταξίδευε με τον στόλο της ELETSON και πέρασε από όλους τους βαθμούς . Το δίπλωμα του πλοιάρχου το απέκτησε το 2007  και μετά από 10 χρόνια θαλάσσιας υπηρεσίας, έκανε το μεγάλο βήμα, αφήνοντάς την θάλασσα τo 2011  για να υπηρετήσει την ELETSON, αρχικά από την θέση του αρχιπλοιάρχου στο τμήμα Safety & Quality  εκτελώντας επιθεωρήσεις σε πλοία (ISM,ISO 14001 9001 , MLC, Pre vetting) και στην συνεχεία, από τον Μάρτιο  του 2014 στην θέση του Designated person Ashore.  Όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να επιμορφώνεται  παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια  ΙSM/ISO 9001-14001-50001/TMSA/MLC / Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων   και παρακολουθεί όλες της εξελίξεις στην Ναυτιλία.

 

Πάνελ #2 : Ο χώρος του Ευρύτερου Ναυτιλιακού Πλέγματος

 

GlykasAlexandros Glykas, Director, Dynamarine Alexandros is Naval Architect and Marine Engineer with a PhD on ship structures. He has experience on Ship Management, ship repairs, operations and consultancy as a technical assessor. He was involved as a Naval Architect in the MV DERBYSHIRE Formal Investigation, in the technical assessors’ team during the on-site survey as well as the post assessment for a total period of two years. On 2001 Alexandros launched “Digital Marine Surveys”, a pioneering service for inspection and survey purposes for all ship types. This service provided the opportunity to inspect a large number of ship types for S&P, pre-drydock, and valuation surveys. From 2001-2009 Alexandros co-operated with Sigma Marine, UK as a technical and ISM manager for general cargo and RO-RO ships. From 2001-2013 Alexandros was a lecturer at the University of the Aegean, Department of Shipping Trade and Transport. He retired on 2013 as an elected adjunct professor at Maritime Technology. Since 2013 he is teaching Maritime Technology, as an invited lecturer at the ALBA graduate business school. Since 2007 he has been involved with Ship-to-Ship due diligence issues from the perspective of cargo owners and since 2009 from the perspective of tanker operators. Within DYNAMARINe, Alexandros has participated in the development of dedicated marine software, Ship-to-Ship policies, analysis and indexing of ship emission and inspection of vessels for valuation purposes as well as third party ship management.

 

Papaioannou

Dr. Marina PapaioannouTraining Manager, DNV GL She graduated from the University of Patras, Department of Geology in 1989 and received a PhD in Geophysics in 2002. She has participated in various scientific projects related to archaeological geophysics, which was also the specific topic of her Thesis titled “The application of geophysics in the investigation of underground structures in urban environment”. She worked as a free-launch geologist/geophysicist until 2000, undertaking a major part of the geophysical investigations for the construction of the Metro of Athens, participating in various NATO SFS Programs, as well as numerous archaeological /geophysical projects and civil construction works. In 2000, she started her career in the maritime business with her employment at the Hellenic Marine Environment Protection Association – HELMEPA.  Within her duties was to follow the works of the Committees for the Protection of the Marine Environment (MEPC) and Maritime Safety (MSC) of the International Maritime Organization (IMO) in London, translation and simplification of laws and regulations relevant to the protection of the marine environment and oil pollution prevention and response and teaching at seminars with relevant subjects. In 2008 she started her employment with Germanischer Lloyd Academy and she has been GL Academy Area Manager for Southern Europe, responsible for the training activities of GL for Greece, Italy, Cyprus, Turkey, Spain, Portugal.  Since 1st January 2014, she is managing the training business under the new merged organization – DNV GL’s Maritime Academy Hellas, for which she is also a trainer. She has a significant presence in national and international conferences/symposiums as a speaker, with numerous publications. In April 2014, she was elected Secretary General of WISTA Hellas.

 

Tzimpimpakis

Μάνος Τζιμπιμπάκης, CEO, GO Shipping & Management Holder of Masters Degree in Shipping, started his career as an officer in the Merchant Navy, having finished the Merchant Marine Academy of Aspropyrgos. Having the opportunity to work ashore, he continued his career in shipping companies at various positions and reaching the level of operations manager. In 2006 he co-founded a shipping company dealing in Sale and Purchase, Chartering as well as Management. In 2011 he was approached by Bussiness College of Athens (BCA) where he began to give lessons to undergraduate and postgraduate students in Shipping and Shipping Operations.

 

KasidiarisΣταύρος Κασιδιάρης, Managing Director, C+A Stavros Kassidiaris & President, Hellenic Eco Marine Synergy, Coop (ECOMASYN)

 • Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιριών “C & A CONTROLS & AUTOMATION”.
 • Πρόεδρος της Εταιρίας “OVEREAST MARINE GROUP (U.A.E.)”
 • Πρόεδρος της Εταιρίας “HELLENIC ECO MARINE SYNERGY”.
 • Πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρολόγων Κατασκευαστών & Επισκευαστών Πλοίων Πειραιά.
 • Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτικών Ενώσεων Επιχειρήσεων Ναυπήγησης και Επισκευής Πλοίων Πειραιά.
 • Μέλος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αμυντικού εξοπλισμού.
 • Μέλος της Ένωσης Ελληνικών Εργαστηρίων.
 • Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων.
 • Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
 • Μέλος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
 • Μέλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
 • Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνοβιετναμικού Επιμελητηρίου.

 

Polychronopoulou

Ελένη Πολυχρονοπούλου, Executive Vice President, Environmental Protection Engineering (EPE) SA & President HEMEXPO Η Ελένη Πολυχρονοπούλου είναι Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της εταιρείας Environmental Protection Engineering (EPE) SA και Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS SA υπεύθυνη για την ανάπτυξη της εταιρείας σε νέες αγορές παρέχοντας νέα προϊόντα και νέες υπηρεσίες. Είναι επίσης μία εκ των ιδρυτών και των ιδιοκτητών της εταιρείας HELENGI Engineering Ltd. με εμπειρία σε εφαρμογές χρήσης LNG. Έχει πάνω από 17 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και των εξοπλισμών θάλασσας, αλλά και στη ναυτιλία. Πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στην εταιρεία Ελλήνων Κατασκευαστών ναυτιλιακού Υλικού (ΗΕΜΕΧPO) και αντιπροέδρου του Association of Environmental Protection Companies in Greece (PASEPPE), όπως και εκπρόσωπος του European Business Environment Awards. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντας της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, μέλος της WISTA Hellas (Women’s International Shipping and Trading Association) και αντιπρόεδρος της Association of Environmental Protection Companies in Greece (PASEPPE).

 

15:30 – 17:15 Μέρος Τρίτο : Εφόδια για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία στο χώρο της ναυτιλίας

Πάνελ #3 : Ναυτική Εκπαίδευση

 

Themelaros

Νικόλας Α. Θεμέλαρος, Υποναύαρχος ΛΣ (εα), Director, “MARIA TSAKOS TCM Academy”

 •  Vice – Admiral H.C.G. (rtd) / Emeritus Commanding Inspector of Western Region of Hellas & Ionian Islands.
 • DIRECTOR OF “MARIA TSAKOS TCM Academy”
 • Member of the UNION OF GREEK SHIP-OWNERS’ Committee of Training & Attracting Seafarers Recruits. (2013 – onwards).

PROFESSSIONAL   SKILLS:

 • Teaching skills.
 • Administration of Maritime Education and Training.
 • Expertise in STCW 78 International Convention as amended.
 • Longtime work experience in the International and National Flag State Administration mostly focused on the human element (maritime training & maritime labour):
 • Director of Seafarers Training Directorate, 2003 – 2005
 • Member of the Greek Delegation in the sessions of Maritime Safety Committee and S.T.W. Subcommittee in the International Maritime Organization (IMO) (1996 – 2004).
 • Participation in the pertinent sessions of the E.U. instruments relevant to Maritime Education and Training (Commitology, Working Groups. (1996 – 2004).
 • Participation in missions to China and Russia organized by the European Commission, for the evaluation of the two States’ national Maritime Education and Training systems.(2002)
 • IMO competent person, pursuant to Section A- I / 7 of the STCW Code. (1998 – 2005)

 

Kallipolitou

Βενετία Καλλιπολίτου, Διευθύντρια Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας – Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1970 – Αποφοίτησε από το  8ο Λύκειο Πειραιά και είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ του ΕΜΠ. Το 1995 εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1997 ορκίστηκε Σημαιοφόρος ΛΣ. – Κατά την περίοδο 1997-2000 υπηρέτησε ως εισηγήτρια στη Διεύθυνση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του ESSEX  του Η.Β. αποκτώντας Master in Computer Science με υποτροφία. – Κατά τις περιόδους 2001-2008 και 2012-2014 υπηρέτησε ως εισηγήτρια και Τμηματάρχης, αντίστοιχα, στη Διεύθυνση Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης, του ιδίου Υπουργείου, στο Τμήμα της ΕΕ και Διεθνών Οργανισμών.  Στο μεσοδιάστημα (2008 – 2011) υπηρέτησε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ, ως ναυτιλιακός ακόλουθος. – Από τον Ιούλιο του 2014 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ναυτικών.

 

Kontras

Στέφανος Κόντρας, Crew manager, Euronav Hellas Ο Στέφανος Κόντρας είναι στέλεχος του τμήματος Πληρωμάτων της εταιρείας Euronav Hellas, με συνολική προϋπηρεσία 20 ετών στη Ναυτιλία.  Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1997 στην εταιρεία Ceres Hellenic Shipping Enterprises αρχικα ως Crew Coordinator και μετά ως Commecial Οperations Coordinator μέχρι το 2005. Εργάζεται στην εταιρεία Euronav Hellas απο την ίδρυσή της τον Νοέμβριο του 2005, αρχικα ως Οperations Coordinator  και αργότερα ως Crew Recruiting & Development Officer. Απο το 2007, κατέχει τη θέση του Crewing manager, έχοντας την ευθύνη για την πρόσληψη του προσωπικού θαλάσσης (Αξιωματικούς και κατώτατα πληρώματα). Ο Στέφανος Κόντρας έχει πτυχίο Bachelor in International Shipping & Transport απο το SBE College και Μεταπτυχιακό σε Marine Operations απο το Liverpool JMU University, U.K. Συμμετέχει ενεργά στα ετήσια συνέδρια Αξιωματικών και Πληρωμάτων της Εταιρείας σε διάφορες χώρες, ενω έχει λάβει ειδική εκπαίδευση σε θέματα Εσωτερικού Ελέγχου, των κανονισμών STCW και MLC2006, Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών

 

Papakosmopoulou

Άννα-Μαρία Παπακοσμοπούλου, Υποπλοίαρχος Ε.Ν., Maran Gas Maritime Inc.

 • Entered the Merchant Marine Academy in 2005 in the age of 22.
 • Sailed as Deck Cadet 1st year on a chemical tanker.
 • In 2007 she joined Angelicoussis Group and joined as a Deck Cadet on a tanker, in 2008 I joined Maran Gas Maritime Inc. and sailed as an Apprentice Officer.
 • In 2009 she graduated Merchant Marine Academy of Crete with distinction in the age of 27.
 • Since that she has joined LNGs and LPGs as a Second Officer (Captain Class C’).
 • Became Chief Officer in 2014 on LNGs.
 • At the present she is occupied in Maran Gas Maritime Inc. HSQE Department as HSQE Superintendent

 

Lykos

Γεώργιος Β. Λύκος, Πλωτάρχης Π.Ν., Director, Damage Control School, Hellenic Navy  Lt. Commander (engineer) Georgios V. Lykos HN is the Director of Damage Control School at the T.C. PALASKAS HN. He is director of operations and training programs of firefighting and evacuation simulators for the maritime environment. He has a 12-years on-board experience and has served as Chief Engineer on Gunboats and Frigate HN. Georgios is a PhD candidate in the Laboratory for Maritime Transport at the School of Naval Architecture and Marine Engineering of the National Technical University of Athens (NTUA), Greece. He has a diploma from Hellenic Naval Academy as an Engineer, a M.Sc. in Naval & Sea Technology & Science from NTUA and a M.Sc. in Human Resources Management from Athens University of Economics and Business (AUEB), Greece. His main area of expertise is in human element, marine safety & security and health & safety. Georgios is also a researcher in coordination with the NTUA on European Research Projects for Crew-Centered Design (CyClades) and Search & Rescue (Monalisa 2.0). In addition, he has published his work in journals, and he has also given lectures at various international conferences.  Mr Lykos is an external lecturer and developer for DNV-GL Academy for various safety and security-related courses.

 

Πάνελ #4 : Ναυτιλιακή Εκπαίδευση

 

Polemis

Διονύσης Πολέμης, Λέκτορας, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά Ο Δρ Διονύσιος Πολέμης ([email protected]) είναι σήμερα Λέκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει επικεφαλής του τμήματος Ναυτιλίας και Μεταφορών σε ιδιωτικό οργανισμό σε συνεργασία με πανεπιστήμιο της αλλοδαπής. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Μεγάλη Βρετανία, Mphil στη Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεταπτυχιακο στη Τραπεζική Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο Bangor της Ουαλίας, Ηνωμένο Βασίλειο, και BSc στα Οικονομικά από το Anglia Ruskin University, Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας από το 2005 διδάσκοντας σε Ελληνικά και σε ξένα πανεπιστήμια, ενώ συμμετέχει σε διάφορα εθνικά και διεθνή προγράμματα από το 2008 μέχρι και σήμερα.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη ναυτιλιακή οικονομική, το διεθνές εμπόριο, την ανάλυση αγορών, τις ναυλώσεις και τον τομέα των συγχωνέσεων και εξαγωρών και την πρόβλεψη χρηματοοικονομικού κινδύνου. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε παγκοσμίου φήμης διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια ως χρηματοοικονομικός και επενδυτικός σύμβουλος σε εταιρείες Ελληνικών αλλά και ξένων συμφερόντων σε κλάδους όπως ναυτιλίας, νέων τεχνολογιών και πράσινης ενέργειας.

 

Lekakou

Μαρία Λεκάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (TNEY), Πανεπιστήμιο Αιγαίου Courses: Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

 • Ναυτιλιακή Οικονομική
 • Διοίκηση Ακτοπλοΐας
 • Διεθνής Ναυτιλιακή Πολιτική
 • Λιμενικός Σχεδιασμός

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ναυτιλία, Μεταφορές και Εμπόριο

 • Ναυτιλιακή Οικονομική
 • Διεθνείς και Ευρωπαϊκοί θεσμοί και Ναυτιλία

 

VentikosΝικόλαος Π. Βεντίκος, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) Ο Νικόλαος Π. Βεντίκος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Θαλασσίων Μεταφορών της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) – είναι επικεφαλής της Ομάδας Ναυτικού Τεχνικού και Περιβαλλοντικού Ρίσκου. Έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά όπως είναι τo Journal of Hazardous Materials, το WMU Journal of Maritime Affairs κ.α. και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε περισσότερα από 100 επιστημονικά συνέδρια, με αξιολογημένες εργασίες. Ο Ν.Π. Βεντίκος έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχει συντονίσει δύο από αυτά. Ο Ν.Π. Βεντίκος είναι Επιμελητής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής του ΤΕΕ για Ναυπηγούς Μηχανικούς, και είναι μέλος του Συλλόγου Διπλωματούχων Ναυπηγών Ελλάδος, της Ένωσης Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, της Society of Risk Analysis, της Society for Benefit-Cost Analysis, της Ένωσης για τη Ναυτική Διαιτησία, επιτροπής του International Ship and Offshore Structures Congress, της International Association of Ports and Harbors και της Τεχνικής Επιτροπής του Ιταλικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα. Στον Ν.Π. Βεντίκο έχει απονεμηθεί το πρώτο βραβείο «Γ.Π. Λιβανός» για περιβαλλοντικά θέματα από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας το 2000. Επίσης, ο Ν.Π. Βεντίκος είναι μέλος του Εργαστηρίου Θαλασσίων Μεταφορών, ΕΜΠ που βραβεύθηκε το 2008 με το Piraeus International Centre Award στο πλαίσιο των Lloyd’s List Greek Shipping Awards και το 2010 με το Achievement in Safety or Environmental Protection και πάλι στο πλαίσιο των Lloyd’s List Greek Shipping Awards. Ο Ν.Π. Βεντίκος μιλάει άπταιστα την Αγγλική και Γαλλική και έχει βασικές γνώσεις της Αραβικής.

 

Livanos

Γεώργιος Λιβανός, Αναπλ. Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών, ΤΕΙ Αθήνας  Ο κ. Γιώργος Λιβανός αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ με Άριστα (9.3) το 2002, απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΕΜΠ το 2005 και ολοκλήρωσε τη Διδακτορική Διατριβή του το 2007 στο Εργαστήριο Ναυτικής Μηχανολογίας του ΕΜΠ στην επιστημονική περιοχή της Ναυτικής Μηχανολογίας. Εργάστηκε ως μηχανικός έρευνας (2002-2008) και σύμβουλος μηχανικός (2002-σήμερα). Ασχολείται με θέματα αντοχής και θερμοδυναμικής ναυτικών μηχανών diesel, συστήματα πρόωσης πλοίων, ενεργειακά συστήματα πλοίων και εφαρμογές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη ναυτιλία. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών Τ.Ε του ΤΕΙ Αθήνας.

 

Gousopoulos

Νίκος Γκουσόπουλος, Maritime Business Development, New York College ΣΠΟΥΔΕΣ -BSc  Economics – Πανεπιστήμιο Πειραιά -MSc  Maritime Studies – Cardiff University , Με υποτροφία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ -Σχεδόν 40 χρόνια εργασιακή εμπειρία στην Ναυτιλία σε διάφορες θέσεις, εκ των οποίων 18 στην ναυτική εκπαίδευση με συνολική διδακτική εμπειρία 3.000 ωρών περίπου. Σημαντικότεροι σταθμοί σε αυτήν την επαγγελματική πορεία ήσαν:

 1. Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών – International Shipping Division: 6 χρόνια
 2. Farrell Lines Inc [ex American Export Lines]: Sales Manager: 7 χρόνια
 3. Dauphin Technology: Sales Manager [Shipping]: 4 χρόνια
 4. The Piraeus Institute of Shipping [College of Maritime Education]: Managing Director: 8 χρόνια
 5. New York College – Department of Shipping: Από τον Μάρτιο του 2005 μέχρι και σήμερα [πάνω από 10 χρόνια].

LEAD SPONSORS

ALBA

ALBA

ALBA was founded in 1992, through a joint initiative of the Federation of Greek Industries , the leading Employers’ Union in Greece, and the Hellenic Management Association ; both the preparation for the creation of ALBA and its operations until the end of 1993 were funded by the European Commission and by contributions offered by its Corporate Members. In February 1995, the Athens Chamber of Commerce and Industry joined the Federation of Greek Industries and the Hellenic Management Association to become the third collective body of Greek businesses under whose auspices ALBA now operates. Since the end of December 2011, ALBA Graduate Business School and The American College of Greece (ACG) have formed a strategic alliance aiming to create a top international educational institution in Greece. Europe’s largest and most historic American college and Greece’s most prestigious graduate business school combined their strengths to pursue an ambitious growth strategy that will further consolidate their leadership positions. By joining forces, the two institutions will also become more competitive internationally and contribute to making Greece an international educational destination.

Website: www.alba.edu.gr          

 

Consolidated Marine Management Inc

Consolidated Marine Management Inc

Consolidated Marine Management Inc. (CMM), a company of Latsco Shipping Ltd., has been established in 1997 and is located at Kifisia.  CMM provides with operational, technical, financial and ship building services, focusing on fundamental principles of quality, integrity, safety, health, environmental protection and energy efficiency, with established programmes for performance excellence, profitability and growth of management of clean energy transportation vessels. CMM pursues all entrepreneurial ventures with ethics, integrity, consistency to incident-free operations and ultimate aspiration of providing excellent services through long-lasting customer relationships. CMM’s history begins over half a century ago as part of Latsis Companies’ Group having the 8,750 dwt M/T “SPIROS” as the first vessel under its management. Within 60’s and 70’s, fleet expanded significantly through adopting numerous vessels (tankers and other types), numbering about 60 vessels with the majority of them trading under “PETROLA” name. In 1982, fleet’s technical manager was renamed “BILINDER MARINE CORPORATION SA” and its management and expansion of approximately 90 vessels (various sizes/types) totalling 3.5 mil dwt began. Central position in fleet was occupied by 6 ULCCs including the “HELLAS FOS” (largest ever built ULCC with total carrying capacity of 555,000 dwt). Currently, CMM manages a fleet of 15 vessels (MRs, LR2, VLGCs), while another 9 vessels shall be delivered up to 2018.

Website: www.cmm.gr 

 

EPEEnvironmental Protection Engineering S.A

Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. (Τ.Π.Π.) ιδρύθηκε το 1977 στην Πειραιά και είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Ανατολικής Μεσογείου που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προστασίας και καθαρισμού του βιομηχανικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, η Τ.Π.Π. κατέχει ηγετικό ρόλο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στην περιοχή της Μεσογείου σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης από πετρελαιοειδή. Με συνεχείς επενδύσεις στην έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών, η Τ.Π.Π. είναι μία πρωτοπόρος εταιρεία στον Ελληνικό αλλά και στον Διεθνή χώρο στην παροχή υπηρεσιών και στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων για τη ναυτιλία καθώς και για τη βιομηχανία και το περιβάλλον.

Οι δραστηριότητες της Τ.Π.Π. σε τίτλους

Υπηρεσίες Προστασίας Περιβάλλοντος

 1. Αντιμετώπιση Βιομηχανικών και Θαλάσσιων Ρυπάνσεων
 2. Διαχείρηση Αποβλήτων
 3. Ειδικά έργα περιβαλλοντικής Προστασίας και αποκατάστασης
 4. Μελέτες και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών

Ναυπηγικός και βιομηχανικός εξοπλισμός

 1. Σχεδιασμός και παραγωγή προηγμένων συστημάτων διαχείρησης υγρών αποβλήτων εντός των πλοίων και των χερσαίων εγκαταστάσεων
 2. Εξοπλισμός και προϊόντα για τη Ναυτιλία και τη Βιομηχανία
 3. Αντιρυπαντικά προϊόντα και υλικά
 4. Χημικές και πρώτες ύλες για τη βιομηχανία

Δραστηριότητες Καθοδικής Προστασίας

 1. Ανόδια ψευδαργύρου και αλουμινίου
 2. Εξοπλισμός και συστήματα Καθοδικής Προστασίας
 3. Υπηρεσίες Καθοδικής Προστασίας

Website: www.epe.gr

 

Eygenides FoundationEygenides Foundation – Ίδρυμα Ευγενίδου

Το κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου συστάθηκε το 1956 με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, υλοποιώντας τη διαθήκη του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα, υπό τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Η δραστηριότητα του Ιδρύματος σύμφωνα με την ιδρυτική πράξη, έχει στόχο να συμβάλλει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων της Ελλάδας. Το Ίδρυμα διοικείται από τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο εκάστοτε Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Για την πολυδιάστατη προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 1965 με το Χρυσούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών.

Website: www.eugenfound.edu.gr

 

SQE ACADEMYSQE ACADEMY

SQE ACADEMY is the dedicated Training Provider of the SQE Group. Mission of SQE ACADEMY is to provide Maritime Safety, Quality & Environmental Training, operating a DNV-GL Certified Training Center and a LLOYDS ISO 9001 certified management system. Offering at a glance:

 • 45+ Safety, Quality & Environmental related courses
 • Open Courses, In House Courses, Distance & E-learning
 • 10,000 plus Training Deleg

Website: www.sqeacademy.com 

 

SQEMARINESQEMARINE

SQEMARINE, part of SQE4SEA group, is providing Maritime Safety, Quality and Environmental Consulting, Auditing and Advisory Services, operating a DNV–GL Certified Training Center and a LLOYDS ISO 9001 certified management system. At a glance:

 • Established in 1998
 • 10,000 plus Ship Manuals Developed
 • 500 plus Management Systems Developed
 • 850 Plus Clients served

Website: www.sqemarine.com

 

SPONSORS

 

American P&I ClubAmerican P&I Club

American Steamship Owners Mutual Protection and Indemnity Association, Inc. (the American Club) was established in New York in 1917. It is the only mutual Protection and Indemnity Club domiciled in the United States – indeed, in the entire Americas.

Website: www.american-club.com

 

Atlantic Bulk Carrier Management LtdAtlantic Bulk Carriers Management Ltd

Η Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, εταιρεία με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ και γραφεία στον Πειραιά, διαχειρίζεται πλοία χύδην φορτίου μεγέθους Handymax, Supermax και Panamax. Η εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία στη διεθνή ναυτιλία, με μεγάλη εμπειρία στην παροχή ασφαλών και αξιόπιστων μεταφορών, ποιοτικών εμπορευμάτων δια θαλάσση,ς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιτυχία της είναι ριζωμένη στο άριστα εκπαιδευμένο και αφοσιωμένο προσωπικό και στα σύγχρονα πλοία που διαχειρίζεται. Επίσης, ή ABCML χαίρει ιδιαίτερηςεκτίμησης όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Έχει διαμορφώσει μια πολιτική μηδενικής ανοχής για την ρύπανση του περιβάλλοντος, ενώ οι περιβαλλοντικές διαδικασίες που εφαρμόζει και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των κανονισμών για τα πλοία χύδην φορτίου. Η ABCML με μακροχρόνιο, σταθερό ιστορικό και άψογη φήμη, θεωρείται μια από τις κορυφαίες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Website: www.atlanticbulkcarriers.com

 

BCA CollegeBCA College

Το BCA College ιδρύθηκε πριν από 45 χρόνια και αποτέλεσε τον πρωτοπόρο εκπαιδευτικό οργανισμό πάνω στις επιχειρησιακές σπουδές. Εκφράζοντας μία νέα αντίληψη για την εποχή του, ήταν αυτό που προσέφερε πρώτο στην Ελλάδα προγράμματα σπουδών σχετικά με το μάρκετινγκ, τα ναυτιλιακά και τη διαφήμιση. Από την αρχή της λειτουργίας του, καθιέρωσε μεθόδους διδασκαλίας στα πρότυπα των μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανοίγοντας παράλληλα τις πύλες για μετεκπαίδευση σε μεγάλα ιδρύματα έξω από τη χώρα μας. Το BCA συμβαδίζει όλα αυτά τα χρόνια με τις εκπαιδευτικές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο που ανώτατα πανεπιστήμια της Αγγλίας αναγνωρίζουν το BCA ως τμήμα τους στην Ελλάδα, προσφέροντας στους αποφοίτους του τη δυνατότητα μίας ξεχωριστής σταδιοδρομίας. Μία από τις μεγαλύτερες συνεργασίες του BCA είναι αυτή με το Plymouth University, ενός εκ των μεγαλυτέρων ναυτιλιακών πανεπιστημίων στην Ευρώπη. Το BCA δημιούργησε  ένα πρωτοποριακό μέσο εύρεσης εργασίας και δημιουργίας βιογραφικών, το “BCA CAREER NETWORK”. Mέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος  «BCA CAREER NETWORK» οι φοιτητές συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία στα θεματικά πεδία, και το πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό  στα πρότυπα του ΕU Pass, επίσημου πρότυπου βιογραφικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το career office του ΒCΑ, συνεργάζεται  με σειρά επιχειρήσεων, αναρτά σε εβδομαδιαία βάση τις αγγελίες εργασίας, και δίδει την δυνατότητα στους διευθυντές προσωπικού, μέσω μοναδικών κωδικών πρόσβασης, να έχουν πλήρη πρόσβαση και να προσκαλούν για συνέντευξη τους ενδιαφερομένους φοιτητές και αποφοίτους.

Webiste: www.bca.edu.gr

 

Atlantic Bulk Carrier Management LtdC&A – STAVROS KASSIDIARIS S.A. 

Η Εταιρεία “STAVROS KASSIDIARIS S.A.” ιδρύθηκε το 1978. Μία απο τις πρώτες Εταιρίες υπηρεσιών Αυτοματισμού Πλοίων στην Ελλάδα.

 • Το 1992   Ανέπτυξε έντονη εμπορική δραστηριότητα, επιτυγχάνοντας σε λίγα χρόνια να εκπροσωπεί περισσότερα απο 50 μεγάλα Εργοστάσια Ναυτιλιακού-Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
 • Το 2000   Ανέλαβε με διεθνή διαγωνισμό την αναβάθμιση των συστημάτων αυτοματισμού σε 5 αδελφά πλοία του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
 • Το 2004   Μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο επαγγελματικό κτίριο στον Πειραιά.
 • Το 2006   Ίδρυσε εργαστήρια Πιστοποίησης οργάνων.
 • Το 2007   Ιδρύει την Εταιρεία “OVEREAST MARINE GROUP” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 • Το 2008   Ιδρύεται η θυγατρική Εταιρεία SELECTRON S.A., ο οποία παράγει προϊόντα τεχνολογίας, σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Πειραιά.
 • Το 2009   Εγκαθιστά συστήματα μέτρησης στις δεξαμενές  LNG της SHELL.
 • Το 2010   Εξαγοράζει το Μετοχικό κεφάλαιο μεγάλης εμπορικής Α.Ε. και την εντάσσει στις Εταιρείες του Ομίλου.
 • Το 2011   Αποκτά εργοληπτικό πτυχίο και αναλαμβάνει Δημόσια Έργα.
 • Το 2013   Ολοκληρώνει την κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού στην Ελούντα Κρήτης.

Σήμερα, ο Όμιλος περιλαμβάνει 3 Εταιρείες στην Ελλάδα και 2 στο εξωτερικό. Η STAVROS KASSIDIARIS S.A. απασχολεί περισσότερους απο 50 εργαζόμενους. Στο πελατολόγιο της είναι το σύνολο των Ελληνικών Ναυτιλιακών Εταιρειών και αρκετές Εταιρείες εξωτερικού. Επίσης, πελάτες είναι η Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Δ.Α.Π., Π.Ν., Ν.Α.Τ.Ο., διυλιστήρια, χαλυβουργίες, Εταιρείες τροφίμων και μεγάλες χημικές βιομηχανίες. Τα έτη 2011 & 2012 πιστοποιήθηκε ως “STRONGEST COMPANIES IN GREECE”.

Website: www.kassidiaris.gr

 

Dorian LPGDorian LPG

Dorian LPG is a pure-play LPG shipping company and a leading owner and operator of modern VLGCs.  Dorian LPG currently has four modern VLGCs and one pressurized LPG vessel on the water. Dorian LPG has 18 ECO VLGC newbuildings due for delivery in 2014, 2015 and 2016 from HHI and Daewoo Shipping and Marine Engineering Ltd., including the 13 that it acquired from Scorpio Tankers. Dorian LPG has offices in Connecticut, USA; London, United Kingdom and Piraeus, Greece. Dorian LPG is incorporated in the Republic of The Marshall Islands.

Website: www.dorianlpg.com

 

Eastern Mediterranean Eastern Mediterranean Maritime Limited

Η Eastern Mediterranean Maritime Limited (EASTMED) προσφέρει υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών στους τομείς της ενέργειας, βιομηχανίας και γεωργίας. Η φήμη της βασίζεται στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στα 42 χρόνια της λειτουργίας της. Η πολυετής εμπειρία μας διευκολύνει τους πελάτες μας στην εκτέλεση των στρατηγικών τους σχεδίων. Ο σύγχρονος στόλος δεξαμενοπλοίων παγκόσμιας κλάσης της EASTMED μεταφέρει αργό πετρέλαιο και υποπροϊόντα αργού πετρελαίου σε όλη την υδρόγειο. Συνεργαζόμαστε με κολοσσούς της πετρελαιοβιομηχανίας και παρέχουμε υπηρεσίες σε διυλιστήρια και εμπόρους. Συνεργαζόμαστε επίσης με εμπόρους και εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων και δημητριακών, βοηθώντας τους να μεταφέρουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια γεωργικά προϊόντα παγκοσμίως.

Website: www.eastmed.gr

 

EuronavEuronav Ship Management (Hellas) Ltd.

Η Euronav Ship Management (Hellas) Ltd ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005 στον Πειραιά από την πλοιοκτήτρια Euronav NV, ως εταιρεία διαχείρισης αρχικά 11 υπό Ελληνική σημαία δεξαμενοπλοίων. Σήμερα, ο υπό διαχείριση στην Ελλάδα στόλος της EURONAV απαρτίζεται από 47 δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου (21 τύπου Suezmax και 26 VLCC) και 3 VLCC υπό ναυπήγηση. Τα πλοία είναι νηολογημένα στην Ελλάδα, το Βέλγιο, την Γαλλία και τις Νήσους Μάρσαλ. Στα γραφεία της εργάζονται 81 υπάλληλοι, ενώ ο αριθμός των ναυτικών που απασχολούνται στα πλοία της ξεπερνάει τους 2300 και τις 20 εθνικότητες. Η Euronav NV είναι μια διεθνώς αναγνωρίσιμη πλοιοκτήτρια εταιρεία με έδρα το Βέλγιο, κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, είναι εισηγμένη στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης και των Βρυξελλών και διαθέτει γραφεία σε 11 χώρες. Η Euronav Ship Management (Hellas) Ltd, έχει στόχο την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση του στόλου και την βιώσιμη επιτυχία της εταιρείας, μέσα σε κλίμα συνεργασίας των συντελεστών τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά. Οι πολιτικές της βασίζονται στην αναγνώριση της εργατικότητας και απόδοσης των ανθρώπων της, στη διαρκή ανάπτυξη και βελτίωση των ικανοτήτων και συστημάτων, στην προσέλκυση και διατήρηση άξιων στελεχών. Τέλος, είναι με συνέπεια προσηλωμένη σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας, ποιότητας, τεχνολογικής καινοτομίας και κοινωνικής ευθύνης.

Website: www.euronav.com

Gaslog LNG Gaslog LNG Services Ltd

Gaslog LNG Services is a growth-oriented international owner, operator and manager of liquefied natural gas (LNG) carriers, providing support to international energy companies as part of their LNG logistics chain. Company’s consolidated fleet consists of twenty seven wholly-owned LNG carriers, including nineteen ships on the water and eight ships to be delivered.  Gaslog’s eight ships on order are scheduled to be delivered on various dates between 2016 to 2019. Seventeen of our owned ships are, or when delivered will be equipped with the Tri-Fuel Diesel Electric (TFDE) propulsion technology. The four most recently ordered ships will have two stroke diesel engines with low-pressure gas injection (“LP-2S”). In December 2014 at the Capital Markets Day, GasLog management launched the “GasLog 40:17 Vision”. This vision is to increase the size of our consolidated fleet to 40 vessels by the end of 2017 and they expect to do this through adding newbuildings to their fleet as well as opportunistic, accretive M&A, which meets their internal hurdle rate criteria. At the time of launch, the company had 25 vessels in the consolidated fleet.

Website: www.gaslogltd.com

 

GREEN4SEAGREEN4SEA

GREEN4SEA is a PRO BONO project to foster Environmental Excellence and Sustainable Shipping consisting of the following initiatives:

 • GREEN4SEA.com Portal, launched on October 2014 with the aim to update daily the maritime community with latest environmental developments on Ballast, emissions, fuels and all related green shipping issues.
 • GREEN4SEA LOG Quarterly Magazine, Issue 01 circulated on November 2014 in excess of 50,000 copies in Greece and Abroad
 • GREEN4SEA Forum, the largest Green Conference globally, attracting 500+ persons at the venue in Athens, every April since 2012

Website: www.green4sea.com

 

Kyklades MaritimeKyklades Maritime Corporation

KYKLADES MARITIME CORPORATION has been established in 1985 and operates from its premises in Neon Faliron, Greece. Maritime tradition, ships highest standards personnel professionalism and effectiveness are the main characteristics and a continuous objective for «KYKLADES». The reputation of the Company is of the highest standard in the shipping industry worldwide and has led to trading with the Major Oil Companies. A relationship which has resulted in cost effectiveness, uninterrupted employment and profitability. The Company has its head office in Piraeus at the corner of Ethnarhou Makariou, & 2 Falireos Street – 185 47 N. Faliro – Greece

Website: www.kykmar.gr 

 

NYC New York College

Το New York College (NYC) μέσω των ακαδημαϊκών συνεργασιών του με αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα Πανεπιστήμια, προσφέρει υψηλής ποιότητας πολυπολιτισμική εκπαίδευση. Το NYC, από το 1989 όταν ιδρύθηκε στην Αθήνα, προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη, πρωτοποριακές εκπαιδευτικές ευκαιρίες και επαγγελματικές εξειδικεύσεις σε επίπεδο Βachelor, Μaster, MBA και PhD, σε 77 ειδικότητες, .Συνδυάζοντας την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με τα πρότυπα του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού συστήματος εκπαίδευσης, το NYC προετοιμάζει τους αυριανούς επιστήμονες και τα στελέχη επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν μια διεθνή οπτική και να προσαρμοστούν σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον εργασίας. Το New York College σήμερα, εκτός από την συνεργασία με το State University of New York, Empire State College (SUNY/ ESC) προσφέρει τα προγράμματα σπουδών και τα αντίστοιχα πτυχία των: University of Greenwich (Αγγλία), University of Bolton (Αγγλία), National American University (Η.Π.Α.), Université Toulouse I-Capitole (Γαλλία) και το International University of Applied Sciences Bad Honnef (Γερμανία). To NEW YORK COLLEGE στο πλαίσιο της στρατηγικής για εξωστρέφεια και πολυπολιτισμικοτητα, είναι το μόνο κολλέγιο που έχει ιδρύσει ιδιωτικά Πανεπιστήμια εκτός Ελλάδας, το University of New York in Prague και το University of New York Tirana.

Website: www.nyc.gr

 

Transmar TRANSMAR SHIPPING CO S.A.

Transmar is a long-established traditional shipping Company, founded by George A. Kavoukas in 1972.  In 1988 Mrs. Margarita Kavouka took over the Company after the sudden death of her husband, and in the late 90s her two sons Athanasios and Nikolaos joined the Company.  The Company is focusing on the dry bulk handy-max sector with Quality, Safety and Accuracy being the operating cornerstones. Transmar is currently oriented in managing a small fleet of handy-max vessels investigating expansion paths as well.

Webiste: www.transmar.gr 

Υποστηρικτές

 

Chios Marine ClubChios Marine Club – Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων αποτελεί σωματείο που έχει ιδρυθεί το έτος 1999 με πρωταρχικό σκοπό την ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του για τις εξελίξεις, τις προοπτικές και τις τάσεις της ναυτιλίας, τη μελέτη προβλημάτων του ναυτιλιακού χώρου, τη συμβολή του στην επίλυση αυτών με τη συνεργασία των εκάστοτε αρμοδίων φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς επίσης την ανάπτυξη δεσμών και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Website: www.chiosmarineclub.gr

 

ECOMASYNECOMASYN

The purpose of the cooperative is to provide integrated solutions that include design, supply and installation of equipment as well as the provision of supporting counseling and educational services on the whole spectrum of so-called Green Marine & Sustainable Shipping, such as, Energy Efficiency, Desulfurization Systems (Scrubber), Ballast Water Treatment), Use of Liquefied Natural Gas (LNG) as fuel.

Website: www.ecomasyn.gr

 

Hellenic Shipbrokers Association HELLENIC SHIPBROKERS ASSOCIATION

The Hellenic Shipbrokers’ Association (H.S.A),has always been interested in the continuous education of its members. Although the educational level of the last decades is already very high. Particularly the education of the Great Majority members of the recent years are at least of Shipping University or very often Master’s level . The Association, thanks to the support of its members, is very active in offering the opportunity for additional and update knowledge in depth (Gnosis) to the younger Shipbrokers and in general to the Piraeus Shipping Community.

Website: www.hsa.gr

 

HELMEPAHELMEPA

HELMEPA is the Hellenic Marine Environment Protection Association; the pioneering voluntary commitment of Greek seafarers and ship owners to safeguard the seas from ship-generated pollution, undertaken in Piraeus, on June 4, 1982. Under the motto “To Save the Seas”, they have consistently supported their initiative to date.

Website: www.helmepa.gr

 

HEMEXPOHEMEXPO

Under a strong competitive environment, Greek companies that manufacture and export marine equipment of high technological added value have decided to join their forces. In order to achieve their planning for a powerful opening and potential exporting to shipyards, they moved on to form HEMEXPO – Hellenic Marine Equipment Manufacturers and Exporters. HEMEXPO involves the larger marine equipment companies in Greece and thereby strengthens the links between the industry’s leading companies through sharing of market intelligence, providing a vehicle for greater cooperation with ship-owners and shipyards. HEMEXPO companies derive their competitiveness through designing and producing innovative and reliable high quality products supplied for the building, conversion, maintenance of ships (seagoing and inland) and maritime structures. This includes technical services in the field of engineering, installation and commissioning, and ship maintenance (including repair), with optimum after sales customer support.

Website: www.hemexpo.gr 

 

MARTECMAMARTECMA

MARTECMA ‘s vision is to be a Leading Association representing the majority of Technical Managers located in Hellas or of Hellenic interests. Objectives

 • To be an internationally recognised, consistent, reliable and uniform voice of Hellenic ship managers
 • Enhancement of Quality, Safety, Security and Environment friendly procedures in ship management.
 • Fraternity and discipline between members.
 • Consolidation of views and practices.
 • Keeping members aware, updated, abreast and proactive in view of the rapidly changing regulatory regime, shipmanagement practice and technology.

Website: www.martecma.gr

 

Piraeus Marine ClubPiraeus Marine Club
The Piraeus Marine Club was established in 1968 by a group of Shipowners. Today, more than 45 years later, the Club has a membership of more than 700 members and its symbolic logo, the seagull with the universe in the background, is displayed on the walls of shipping executives’ offices, both in Greece and abroad, in testimony of their membership. Shipowners, Bankers, Lawyers, Insurance Brokers, Shipbrokers and many others from all over the world meet for a friendly chat, creative dialogues, professional briefings and profitable business deals are completed over lunch or a drink. With a breathtaking view over the Port of Piraeus, the facilities of Piraeus Marine Club are ideal settings for the frequent seminars, luncheons and receptions held throughout the year. While Lunch and Dinner menus are created upon request the Club has a selection of fixed Buffet Menus. Once a month we organize a National Theme Luncheon with the presence of the respective Ambassador Once or twice a year we organize a P&I Conference under the supervision of Mrs. Maria Prevezanos Twice a year we organize a Life Achievement Award Luncheon honoring Senior Members The Club is open all working days between 10:00 – 18:00 hours.
Website: www.marine-club.gr

 

University of the AegeanUniversity of the Aegean

The University of the Aegean (UAegean) was founded in 1984 aiming to introduce new approaches in higher education in Greece and worldwide and to promote regional development. Situated in 6 picturesque islands in the Aegean Archipelago, the UAegean offers a unique natural, cultural and human environment for modern studies in the ancient cradle of knowledge.

From its earliest days, the UAegean challenged the prevailing limitations of the academic endeavor in Greece, both in terms of educational approach and in terms of organizational structure. These challenges were soon transformed into advantages which have culminated in academic achievements and the rapid development of the institution.

In less than thirty years, the UAegean has evolved into an international research –oriented University offering 18 undergraduate (BA or BSc) and 28 postgraduate(MA or MSc) programmes in modern interdisciplinary thematic areas such as environment, communication systems, cultural informatics, product design, food and nutritional sciences, education design  and Mediterranean studies. In addition, the UAegean has established joined international postgraduate programs (i.e. in Biodiversity, Environmental Policy and Management, European Integration) as well as joined PhD degree programmes in a wide range of thematic areas.

Website: www.aegean.gr

 

University of PiraeusUniversity of Piraeus

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ιδρύθηκε ως «Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών» το 1938 από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών, σύμφωνα με το Ν.5197/1931 και τον Α.Ν. 28/1936, που σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιριών της Ελλάδας έβαλαν ως βάσεις την οικονομική, νομική και τεχνική παιδεία των στελεχών της βιομηχανίας. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει επιδείξει πλούσιο ερευνητικό έργο, το οποίο εξειδικεύεται σε ανάληψη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, δημοσίευση πρωτοτύπων επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια κλπ. Το ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου έχει βραβευθεί με διεθνείς τιμητικές διακρίσεις. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με έντονη παρουσία και κύρος στο διεθνή επιστημονικό και ευρύτερο ακαδημαϊκό χώρο, παρουσιάζει στη διάρκεια της μακράς διαδρομής του σημαντικό έργο με αξιόλογα αποτελέσματα στον τομέα των διεθνών σχέσεων και συνεργασιών του με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού.

Website: www.unipi.gr 

 

WIMAWIMA

WIMA (the Worldwide Industrial & Marine Association) is a non-profit association of marine oriented companies, founded in 2006. In the years since our establishment, we have managed to successfully introduce a new concept in the maritime market; a network of certified companies with global reach, working together to effectively cover any requirement, in every sector of the shipping industry.

Website: www.wima.gr

 

WISTAWISTA Hellas

W.I.S.T.A. HELLAS organizes conferences, panel discussions & presentations, seminars & social events. Through close business and friendly bonds among its women members and male associates it aims to offer:

 • professional development to its members
 • opportunities to the members to exchange information and support within the shipping field
 • updating on national and international developments
 • encouragement of young women to view shipping as an attractive field, where they can test their capabilities and forge their personalities
 • W.I.S.T.A. has the potential to benefit not only the womanpower in shipping, but the whole industry

Website: www.wista.net/gr

 

Yatch Club of GreeceYatch Club of Greece

Από το 1938 ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος πρωτοστατεί στην ίδρυση τόσο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όσο και του Εθνικού Κέντρου Ιστιοπλοΐας Πειραιώς. Τελικά η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.), ιδρύεται από τον Ν.Ο.Ε. το 1952 και από το Κράτος διορίζεται αντιπρόσωπός του δια την διοργάνωση διεθνών αγώνων και την αποστολή αθλητών σ’ αγώνες στο εξωτερικό. Ο Ναυτικός Όμιλος ιδρύθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1933 από τον Αντώνιο Μπενάκη, τον Αλέξανδρο Βλάγκαλη, τον Αρτέμη Δεναξά, τον Βασίλειο Ροσόλιμο, τον Χριστόφορο Καρόλου και από άλλους διακεκριμένους Έλληνες. Αρχικά ονομάσθηκε « Ναυτικός Όμιλος Αθηνών ». Το 1936 ο Όμιλος πήρε την σημερινή του ονομασία και έγινε « Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος ». Στις 11 Φεβρουαρίου 1940 μετονομάζεται σε « Βασιλικό Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος » ( Β.Ν.Ο.Ε. ) επί Βασιλέως Γεωργίου ΙΙ και διατηρεί αυτή την ονομασία μέχρι το 1973. Κύριος σκοπός του Ομίλου ήταν και εξακολουθεί να είναι η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες. Εξ ίσου σημαντικούς σκοπούς του Ομίλου αποτελούν η ανάπτυξη εθνικού θαλασσίου πνεύματος, η προαγωγή της πίστης στη θάλασσα ως στοιχείου ζωής και προόδου του έθνους, η συμβολή στη διάδοση της ιδιωτικής ψυχαγωγικής ναυσιπλοΐας και η συμμετοχή σε κάθε εκδήλωση αγάπης προς τη θάλασσα. Το κεντρικό κτίριο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, βρίσκεται στην κορυφή του σημαντικής αρχαιολογικής αξίας λόφου Κουμουνδούρου (οχυρωματικά τείχη Κόνωνος, αρχαίος ναός της Αρτέμιδος), στην βορειοδυτική πλευρά του Μικρολίμανου και περιβάλλεται από κήπους και την θάλασσα του Σαρωνικού. Η περίβλεπτη θέα που προσφέρεται στους επισκέπτες είναι μοναδική.

Website: www.ycg.gr

 

Lead Media Sponsors

 

Naftemporiki

Naftemporiki.gr

SKAI

SKAI.gr

Media Sponsors

 

ECONOMIA

Efoplistesnews.gr

ELNAVI

Maritime Economies

Maritimes.gr

Naftika Chronika

Χορηγοί